Ingridienser

1 liter finstrimlad vitkål (ekologisk)
1 morot
2 stora schalottenlökar
2 dl crèmefraiche
½ dl majonnäs (lätt fungerar men vanlig blir godare)
2 tsk stark senap (fransk går bra)
1 tsk strösocker
½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpepper

Gör så här

  1. Strimla vitkålen så fint som möjligt, har du inte någon mandolin eller matberedare så använd en osthyvel.

  2. Skala och strimla moroten så fint som möjligt, har du inte någon mandolin eller matberedare så använd rivjärn.

  3. Skala, dela och skiva löken så fint som möjligt.

  4. Rör ihop crèmefraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med salt och pepper.

  5. Blanda ihop vitkålen, moroten och löken med majonnässåsen

Låt stå kallt i minst någon timme, helst över natten innan servering.

© 2020 Mikael och William Kontakta oss